Afenginn
Fredag 27. september 2019 kl 20.00
Siddende koncert
Dørene åbner kl 19.00
Billetpris: kr. 190,- inkl. gebyr- unge under 25: kr. 100,- inkl. gebyr


Der venter publikum en stærk følelsesmæssig oplevelse, når det danske folk-punk-indie-worldmusic-fænomen Afenginn i følgeskab med pedal steel-guitaristen Maggie Björklund gæster Kedelhuset.

Gruppens sjette album, OPUS, blev kaldt et decideret mesterværk og med en syvende udgivelse i 2019, Klingra, fortsætter den finskfødte komponist og bandleder Kim Rafael Nyberg samme passionerede og kompromisløse søgen efter musikkens dybeste kræfter. Der er derfor grund til at forvente en helt unik koncert i Silkeborg, når bandet lægger vejen forbi på deres Europaturné.

Afenginns musik har rødder i nordisk folkemusik, men er også inspireret af klassisk minimalisme (Philip Glass, Arvo Pärt) rock og jazz. På ?Klingra? er der desuden et ekstra lag af betydning og sprogfarve idet musikken er komponeret til færøske tekster.

Holdet af musikere på det nye album kommer fra mange nordiske lande. Færøerne er repræsenteret ved Dánjal á Neystabø og Teitur på tangenter, Mikael Blak (Eivør) på bas og Ólavur Jákupsson (Yann Tiersen) på sang. Fra Norge medvirker perkussionisten Knut Finsrud og Danmark har bidraget med Niels Skovmand på violin, Ulrik Brohuus på trommer, Maggie Bjorklund (Jack White) på pedal-steel guitar og strygerne spilles af Den Danske Strygekvartet.

Det endelige line-up ved koncerten på Kedelhuset offentliggøres senere. I skrivende stund har gruppen meddelt at Maggie Björklund samt to øvrige gæstemusikere medvirker ved koncerten i Silkeborg.


Arr. Kedelhuset